Your Company

Köp & Sälj

Här finner du artiklar som är till salu

Läs mer

 

Lär dig mer om fårraser

Här kan du hitta information vissa om fårraser

Läs mer

 

Om oss

Här finner du information om oss och vår styrelse.

Läs mer

Råd om skinnhandtering

Vid slakt ska skinnen kylas av omgående, samt saltas med 5-7 kg salt var. Lägg dom plant och var noga med kanterna, så det inte surnar där. Är det mycket kött kvar, kan du lättare dra loss det när det kallnat ordentligt.

Skinnen ska ha legat väl saltade i minst två veckor. De måste individmärkas med ett nummer, ring Rita, tel 560 407 86, så får du ditt eget individnummer.

Skaka sedan av det mesta av saltet och lägg skinnen i säckar, med en lapp, där du anger vilken längd du vill att skinnen ska klippas i.

Alternativen är:

-Pälsklippning, dvs 15 mm ullängd. Tvättbara

-Babyklippning, 30 mm. Tvättvara

-Plädklippning, 30 mm ej tvättbara

-Ekoberedning, 30 mm ekologiskt beredda. Tvättbara?

-Mattberedning. Ej klippta alls. Ej tvättbara

Du ska också skriva att skinnen kommer från Mälaröarnas fårfolk. Det du skrivit på lappen, ska du dessutom skriva på utsidan av säcken. Gör en lista över hur många skinn du har, färg och klippning och lämna till Rita. Det blir lättare att sortera när de kommer tillbaka…

Skinnen lämnas till Rita senast 15 nov. Roger kör dom till Tranås för självkostnadspris.

Kostnad för beredningen c:a 200-250/skinn. Om vi kan lämna över 300 skinn kan vi få ytterligare rabatt!

Lycka till